D66: meer woningen en duurzaamheid

D66 onder leiding van Paul van Meekeren wil vijfduizend woningen extra en grote stappen zetten om de stad duurzamer te maken. Dat zijn enkele speerpunten uit het verkiezingsprogramma van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Vijfduizend woningen erbij noemt de partij een realistische toename. Hoogbouw is daarbij zeker mogelijk, maar niet in het historische centrum en dus ook niet op de plek van het voormalige postkantoor. Bij nieuwbouw hebben betaalbare woningen met een maandlast tot € 650,- prioriteit, waardoor volgens D66 de wachtlijsten echt kunnen worden teruggedrongen. De partij ziet mogelijkheden voor een hotel langs de A7, maar wil niet bouwen in het Beusebos.
De partij ziet afspraken met woningbouwcorporaties als middel om de energielasten voor huurders omlaag te krijgen. Eigenaren van koopwoningen moeten door subsidies en leningen gestimuleerd worden hun huis te verduurzamen. D66 wil van Purmerend de eerste aardgas vrije stad van Nederland maken. De partij wil bovendien meer aandacht voor praktijkonderwijs en lichamelijke opvoeding en gezonde voeding. Andere speerpunten zijn: plastic afval thuis ophalen en structureel aandacht voor zwerfafval.


Trefwoorden: verkiezingsprogramma paul van meekeren d66
Geplaatst

dinsdag 20 februari 2018 | 20.15 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 20 februari 2018 | 20.18 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie