Hoogbouw PostNL locatie krijgt akkoord van de raad

Na vele besprekingen in allerlei commissies is de raad uiteindelijk akkoord gegaan met het collegevoorstel voor hoogbouw op de plek van het oude postkantoor. Het voorstel kreeg de steun van 21 raadsleden van de Stadspartij, de VVD, het AOV, de PvdA en TOP. Raadsleden van het CDA, D66, GL, LP2001, LvD, samen goed voor 14 stemmen, waren tegen het voorstel.

Verrassend was deze uitslag niet. Vanaf het moment dat de PvdA 50 sociale huurwoningen extra in de wacht sleepte voor haar steun liggen de verhoudingen vast. Alle plooien lijken in de tussentijd gladgestreken. Waar de VVD zich eerder uitsprak voor een minder hoge bouwhoogte, kwam ze daar nu niet meer op terug. Ook de Stadspartij hield zich stil over de eerder opgeeiste bewonersverslagen. Het amendement van D66 om de PostNL locatie te ruilen met vak J in de Kop van West was een verloren zaak. Tegenstanders van de hoogbouw herhaalden nog eens hun argumenten, zoals geen hoogbouw in de historische binnenstad en zorgen over de voorziene toename van het verkeer en afname van parkeerplaatsen. Verkroost (CDA) verwoordde het als volgt: 'tegen een wolkenkrabber die zijn schaduw werpt over de binnenstad'. Voorstanders wezen op het belang van de bouw voor woningzoekenden en het vergroten van de aantrekkelijkheid  van de Purmerendse binnenstad.

De vraag is overigens wat het besluit waard is. Mocht er na de verkiezingen in de raad een andere verhouding tussen voor- en tegenstanders ontstaan dan kan dit besluit zonder risico's worden teruggedraaid. 


Trefwoorden: postnl locatie
Geplaatst

vrijdag 23 februari 2018 | 14.10 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 23 februari 2018 | 14.34 uur

Auteur

RTVPurmerend redactie