RTV Purmerend.nl

Beroofd na babbeltruc

Een vrouw die zich voordeed als een medewerkster van de Thuiszorg heeft dinsdagavond een 91-jarige vrouw van geld beroofd. De politie heeft een signalement verspreid van de dader en is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer stond die avond rond zevenen in de keuken van haar woning aan de Plataanstate, toen een vrouw op het raam klopte en suggereerde dat zij bij de Thuiszorg werkte. De bewoonster liet de vrouw binnen. Later, toen de vrouw weer weg was, merkte het slachtoffer dat er geld verdwenen was. Officemanager Smits van Thuiszorg: ‘Wij kennen onze bewoners en de bewoners kennen ons. Als wij een nieuwe medewerkster sturen, dan zullen we dat altijd eerst communiceren en we maken altijd een afspraak met een tijdstip.’
Het signalement van de vrouw: ongeveer 30 jaar, blanke huidskleur, donkerblond haar, strak naar achteren in een knotje, lengte tussen de 1.60 en 1.65 meter. Ze droeg een donkerblauw jasje tot op de heupen. Wie iets gezien of gehoord heeft wat met deze zaak te maken kan hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.