Noppes wil ook graag afgedankte lampen

Afgedankte hanglampen, bureaulampen en andere armaturen moeten binnenkort apart worden ingeleverd voor recycling. Daarom geeft Wecycle in hun nieuwe campagne aandacht aan de kringloopwinkels die ook als inleverpunt voor afgedankte verlichting gebruik kunnen worden. Noppes is zo’n winkel. In de kringloopwinkels krijgt bijna alles was binnenkomt een tweede leven door hergebruik of via recycling.

Wecycle werkt samen met meer dan 70 kringloopwinkels, waaronder Stichting Noppes Purmerend. Wecyle directeur Jan Vlak: ‘Wij willen het consumenten zo makkelijk mogelijk maken om het in te leveren. De kringloopwinkel is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. De winkels ontvangen miljoenen bezoekers, zowel kopers als mensen die spullen komen doneren en zijn daarmee een logisch inleverpunt. De doelen van beide organisaties liggen in één lijn: duurzaam omgaan met producten.’
Door samenwerking tussen Wecycle en de kringloopwinkels ontstaat een win-winsituatie die volgens Vlak bijdraagt aan de circulaire economie. Van alles dat bij een kringloopwinkel binnenkomt, wordt 40 tot 50 procent weer verkocht. Door afgedankte verlichting in te leveren bij Wecycle, worden lampen voor 90 procent en de armaturen voor 75 procent gerecycled tot nieuwe grondstoffen.


Trefwoorden: noppes wecycle
Geplaatst

dinsdag 13 maart 2018 | 16.22 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 13 maart 2018 | 16.27 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie