Opknapbeurt Leeghwaterbad duurt zes maanden

Nieuwe duurzame gevels en een nieuw dak: het Leeghwaterbad krijgt een opknapbeurt en dat moet in een tijdsbestek van zes maanden gerealiseerd zijn. Maandag 19 maart beginnen de eerste werkzaamheden. Er wordt geprobeerd om het zwembad zoveel mogelijk open te houden voor het publiek, maar dat er sprake zal zijn van ongemak, staat volgens de gemeente wel vast. Recreatief zwemmen zal de komende maanden zeer beperkt mogelijk zijn.

Het werk wordt verdeeld in vijf fases: de vier baden en de ontvangsthal. Het doelgroepenbad is als eerste aan de beurt. De andere baden blijven zoveel mogelijk open, maar even een paar baantjes trekken zal de komende maanden maar beperkt kunnen, waarschuwt de gemeente. Meer informatie over de aangepaste les- en openingstijden van de baden zijn te vinden op www.leeghwaterbad.nl. De aannemer plaatst op het terrein van het zwembad, ter hoogte van de Speelkraam, hekken, een bouwkeet en bouwkraan.
Bij het vervangen van de gevels en het dak worden energiebesparende maatregelen getroffen, zoals het aanbrengen van driedubbel glas, extra dakisolatie en het isoleren van de glijbaan. Met deze duurzame maatregelen verbruikt het zwembad straks minder energie en wordt het binnenklimaat verbeterd.


Trefwoorden: leeghwaterbad renovatie
Geplaatst

dinsdag 13 maart 2018 | 16.41 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 13 maart 2018 | 16.45 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie