RTV Purmerend.nl

60 jarig huwelijk echtpaar Bredschneijder-Van der Hoek

Loco-burgemeester Mario Hegger bracht op woensdag 14 maart een felicitatiebezoek aan het echtpaar Harry en Fien Bredschneijder-Van der Hoek.

Zij waren die dag 60 jaar getrouwd. Harry (86 jaar) en Fien (81 jaar) zijn beiden geboren en getogen in Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen toen Fien van de tandarts af kwam en een lekke fietsband had. Na een verkeringstijd van ruim 1,5 jaar ging het stel trouwen en wonen in de Marnixstraat in Amsterdam.

Ze kregen een dochter en een zoon. Later werden zij opa en oma van 4 kleinkinderen en overgrootouders van een achterkleinkind. Na een aantal verhuizingen binnen Amsterdam en een tussenstop van 4,5 jaar in Purmerend, zijn ze sinds vorig jaar november weer teruggekeerd naar Purmerend. Voordat de kinderen kwamen werkte Fien op een atelier. Later deed ze de schoonmaak op een kantoor. Harry was autoplaatwerker bij de gemeente Amsterdam. Dit heeft hij tot zijn pensioen gedaan. Ze gaan graag kaarten, zwemmen en veel fietsen. Langlaufen op wintersport was ook favoriet.
Foto’s : Evert Ruis