Voorouders onderzoeken in het Waterlands Archief

Wil je weten hoe je voorouders hun geld verdienden? dan kan je vrijdagmiddag 13 april van 14.00 tot 16.00 uur terecht bij een voorouderspreekuur bij het Waterlands Archief. Hierbij kan je in verschillende soorten archieven gegevens zoeken en vinden over beroepen van je voorouders.

Voorouderonderzoek stopt niet bij het vinden van alleen geboorte, huwelijk en overlijden. Je wilt ook weten welk beroep zij uitgeoefend hebben, waren het landarbeiders, boeren, zeelieden of misschien wel ambachtslieden? Na 1811 is dit niet zo moeilijk om terug te vinden, omdat in het bevolkingsregister vaak ook de beroepen zijn vermeld. Maar voor 1811 wordt het steeds lastiger. Herman Rijswijk van de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Zaanstreek-Waterland vertelt vrijdagmiddag meer over de soms onverwachte mogelijkheden die deze archieven bieden voor het terugvinden van de beroepen van verre voorouders.
 
Vanwege de informatiemiddag is er geen gelegenheid voor onderzoek in de studiezaal van het Waterlands Archief. Entree is gratis.


Trefwoorden: waterlands archief
Geplaatst

maandag 09 april 2018 | 14.05 uur

Laatst gewijzigd

maandag 09 april 2018 | 16.02 uur

Auteur

Zoe Oerlemans