Dichterskring Waterland bestaat 444 maanden

Dichterskring Waterland bestaat zondag 15 april 444 maanden. Dat moet 'ge4d' worden, vindt de kring en wel bij café Lansdael op de Koemarkt. Tijdens deze middag, die om 14.00 uur begint, zal bekend worden gemaakt of Purmerend binnenkort een stadsdichter zal krijgen.

De Dichterskring heeft in het kader van het jubileum twee dichtwedstrijden georganiseerd. Waterlanders konden een gedicht maken op het thema Waterland Poëzie en scholieren van de PSG hebben gedichten geschreven op het thema Je bent jong en je dicht wat. Elf gedichten van Waterlanders en twaalf gedichten van scholieren worden gebundeld in Waterlandse Poëzie, dat wordt aangevuld met 33 gedichten van de leden van de Dichterskring.
De dichteres Hagar Peeters zal de winnende gedichten van beide wedstrijden becommentariëren. Zij zal zelf ook een paar gedichten voorlezen. De winnende gedichten van de twee wedstrijden zijn door Peter Wagenaar op muziek gezet. Het ‘Waterlander’-gedicht zal worden uitgevoerd door een ensemble van het koor Cantamo.  Het scholierengedicht wordt uitgevoerd door een gelegenheidsband. (foto Koos Breugel)


Trefwoorden: jubileum hagar peeters dichterskring waterland
Geplaatst

donderdag 12 april 2018 | 11.10 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 12 april 2018 | 12.14 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie