Burgemeester Don Bijl bracht op 12 april een felicitatiebezoek aan het echtpaar Koos en Riet Dijkstra-Ramselaar

Zij waren op 9 april zestig jaar getrouwd. Riet en Koos (beiden 81 jaar) zijn geboren Amsterdammers. Op een carnavalsfeest in Bussum leerden Koos en Riet elkaar kennen. Een jaar later op woensdag 9 april 1958 gaven zij elkaar het ja-woord. Net zoals veel pasgetrouwden in die tijd gingen zij eerst inwonen. Negen jaar later, in 1967, zijn zij gaan wonen in Purmerend.
Riet en Koos hebben drie kinderen, een dochter en twee zonen. Ondertussen zijn zij opa en oma van drie kleinkinderen én overgrootouders van twee achterkleinkinderen.

Voor het huwelijk werkte Riet in verschillende winkels waaronder Vroom & Dreesmann. Toen de kinderen kwamen nam zij de zorg op zich voor het huishouden en de kinderen. Toen deze wat ouder waren heeft zij nog vijf jaar gewerkt bij een slagerij in Purmerend. Koos werkte als machinebankwerker bij Verschuuren, een scheepswerfbedrijf in Amsterdam Noord. Toen dit bedrijf aan haar einde kwam ging hij werken bij De Boer en Zonen in Purmerend.
Een liefhebberij van het stel is klaverjassen en puzzelen. Op vakantie gaan doen zij ook graag. Spanje is het favoriete vakantiebestemmingsland van Riet en Koos.
Foto’s : Evert Ruis


Trefwoorden: bruidspaar dijkstra
Geplaatst

donderdag 12 april 2018 | 15.44 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 12 april 2018 | 16.50 uur

Auteur

Evert Ruis - Fotograaf