Hoornsebrug vanaf september drie maanden dicht

Na de Wheermolenbrug is nu ook de Hoornsebrug aan de beurt voor een grondige renovatie. Die gaat maandag 17 september beginnen en duurt bijna drie maanden. Twaalf weken lang is de brug afgesloten voor wegverkeer en voor scheepvaart. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een ponton die tijdelijk naast de brug komt. Autoverkeer wordt omgeleid.

De Hoornsebrug is nu zo’n vijftig jaar oud en sommige onderdelen zijn aan vervanging toe. Bovendien wil de gemeente dat geluidsoverlast door het intensievere en zwaardere verkeer van tegenwoordig voor de omwonenden verminderen. Het beweegbare deel van de brug wordt helemaal vernieuwd, net als de besturingsinstallatie en de mechanische aandrijving. Daarnaast wordt onder andere het brugdek versterkt.
In een brief waarschuwt de gemeente de omwonenden dat de renovatie ongetwijfeld voor overlast gaat zorgen; niet alleen door de omleidingen, maar ook door geluidsoverlast tijdens de werkzaamheden. De omwonenden krijgen eind juni in een informatieavond nadere uitleg over de precieze werkzaamheden.


Trefwoorden: hoornsebrug renovatie
Geplaatst

zaterdag 12 mei 2018 | 20.59 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 16 mei 2018 | 23.13 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie