RTV Purmerend.nl

Zorgen over beschikbaarheid geld Jeugdzorg

Bij CDA, Stadspartij, GroenLinks en de PvdA bestaan zorgen over de financiële gevolgen van de nieuwe beleidsnota Jeugd. De reden daarvoor is dat er op termijn mogelijk onvoldoende geld beschikbaar is.

Dat geld nu ineens een belemmering vormt, is voor Nathalie Saaf (PvdA) een opmerkelijke beleidswijziging. ' Tot voor kort was het credo dat geen enkele jongere buiten de boot mag vallen'. Kritiek was er ook op de te summiere aanpak van 18+ jongeren. Verantwoordelijk wethouder Rotgans (AOV) verwees naar de mening van de commissie te snel naar een andere voorziening zonder te kijken naar wat Purmerend zelf nog voor deze doelgroep kan doen. 

Resultaatgericht werken, hét uitgangspunt van de nieuwe jeugdaanpak, ontlokte de VVD woordvoerder Valérie Hagen een passende reactie. Zij zou graag zien dat de beleidsnota Jeugd wordt aangevuld met doelstellingen. 'Dat biedt de gemeenteraad de gelegenheid om te controleren of het geld (19 miljoen) goed wordt besteed'. Over welke doelstellingen en resultaten dat dan moeten zijn, wil ze brainstormen met alle partijen. Deze komen in de raadsvergadering van 31 mei terug op haar vraag.