RTV Purmerend.nl

Onderhandelingen coalitie: AOV schuift aan

Stadspartij, CDA, D66 en PvdA gaan proberen met Ouderenpartij AOV Purmerend een coalitie te vormen. Nadat GroenLinks zich had teruggetrokken hebben de partijen om tafel gezeten met AOV en VVD. Hun conclusie: het AOV ‘past inhoudelijk het best' in de lijn die zij voor ogen hebben. De VVD valt dus buiten de boot en reageerde teleurgesteld.

‘We hadden graag mee willen doen aan de onderhandelingen, maar dan als volwaardige gesprekspartner en niet om onze handtekeningen te zetten onder al vastgestelde verklaringen’, aldus fractievoorzitter Jan Peter Dompeling. Een van de heikele punten voor de VVD is het plan voor een hotel in de Kom A7, oftewel het Beusebos. Volgens Dompeling kiest de beoogde coalitie ervoor een onderzoek te doen naar de mogelijkheden om het hotel op een andere plek te bouwen binnen de Kom A7. ‘Maar ze schatten de kans groot in dat het hotel toch op de al vastgestelde plek komt.’ Hij vindt het plan getuigen van onbetrouwbaar bestuur, omdat de meerderheid van de raad al eerder heeft besloten tot ontwikkeling van het Beusebos en er geen overleg is geweest met de ondernemer.
Stadspartij, CDA, D66 en PvdA hebben begrip voor de teleurstelling bij de VVD. Zodra het coalitieakkoord gereed is, zal met alle partijen daarover het gesprek worden gevoerd. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend. De beoogde coalitie gaat de komende weken vaak met elkaar om tafel om zo de opgelopen vertraging zoveel mogelijk te beperken.