RTV Purmerend.nl

Drie Purmerendse basisscholen 'zeer zwak'

Drie basisscholen in Purmerend worden omschreven als 'zeer zwak'. De islamitische basisschool de Roos (die eind dit jaar ophoudt te bestaan), de Willem Eggert School (291 leerlingen) en de Boemerang (158 leerlingen). Geen enkele andere gemeente met uitzondering van Amsterdam en Rotterdam heeft twee of meer scholen op deze lijst van de inspectie staan.

'Zeker niet positief. Dit moet beter', reageert bestuursvoorzitter Chris Meurs van Stichting Opspoor, waar de Willem Eggertschool en de Boemerang onder vallen. Op beide scholen, zo staat in het inspectie-rapport, zijn de leerresultaten van leerlingen te laag. Kinderen die de afgelopen drie jaar die scholen hebben verlaten, hebben te weinig geleerd. 

Volgens Meurs zijn inmiddels veranderingen in de docententeams aangebracht, naast de inzet van extra personeel en externe hulp. Hij heeft er alle vertrouwen in dat met deze ingrepen beide scholen na een jaar van het stempel 'zeer zwak' zijn verlost. De inspectie houdt het komende jaar de vinger aan de pols. Begin 2019 doet zij opnieuw onderzoek. De kwaliteit moet dan zijn verbeterd.