't Lammetje: alleen begane grond in gebruik

Het aantal parkeerplekken aan de rand van de Koemarkt daalt in rap tempo. Nadat begin deze week het Nuka-terrein permanent was afgesloten, besloot de gemeente donderdag 7 juni dat eerste en tweede verdieping van ’t Lammetje voorlopig dicht gaan. Dat groot onderhoud gaat maximaal zes weken duren, aldus de gemeente.

Het besluit om de eerste en tweede verdieping van ‘t Lammetje te sluiten lijkt in grote haast genomen. Donderdagmiddag rond vieren verspreidde de gemeente het bericht dat de garage een uur later gesloten zou worden. Was de situatie zó gevaarlijk? ‘Nee hoor, we hadden de garage nog het weekend open kunnen houden. Maar op een doordeweekse dag staan er veel minder auto’s dan in het weekend en is het gemakkelijker om de auto’s weg te krijgen’, aldus een woordvoerder.
Vorige maand was de garage al korte tijd dicht, omdat een klem van een van de vloerplaten losgeraakt was.  En dat was al de tweede keer dat ’t Lammetje even gesloten was. In april 2017 waren er ook al mankementen aan de vloerplaten. De gemeente besloot om naar aanleiding de sluiting vorige maand een grondige inspectie te houden. Conclusie: er is groot onderhoud nodig en die begint op zeer korte termijn.
De gemeente heeft zes weken ingepland voor de werkzaamheden maar verwacht dat de garage eerder open kan. De zeventig parkeerplekken op de begane grond blijven ook tijdens de werkzaamheden beschikbaar. Bezoekers worden doorverwezen naar de parkeergarages in het Willem Eggert (24 uur per dag open) en Claxonate.


Trefwoorden: t lammetje
Geplaatst

vrijdag 08 juni 2018 | 11.24 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 08 juni 2018 | 12.28 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie