Woensdagmiddag 13 juni had de landelijke BuitenSPEELdag in Purmerend als thema ‘Ik hou van Noord-Holland, met name Purmerend’.

De BuitenSPEELdag in de Marktstad was op vier locaties: Koemarkt, speelplein De Weide in Weidevenne, park De Driegang in de Purmer-Zuid en de Mercuriusweg in Wheermolen. De BuitenSPEELdag had dit jaar typisch historische activiteiten op het programma staan zoals klompenrace, kaasdragers estafette, touwtje springen en vis vangen. Op elke locatie was een springkussen.

Op de Koemarkt was er ook het schuimkussen om gierend van het lachen over te buikglijden. Alle kinderen van basisschoolleeftijd in Purmerend en omgeving konden dan meedoen aan het gratis speelspektakel in het teken van liefde voor de provincie én voor de stad. Medewerk(st)ers van Spurd, tientallen studenten pedagogisch werk van het Regio College en medewerk(st)ers JOGG-Purmerend lieten jonge kinderen ervaren hoe leuk buiten spelen is. JOGG-Purmerend schonk lekker fruitwater als dorstlesser. Bewegen en water drinken dragen bij aan een gezondere leefstijl.
foto’s : Evert Ruis


Trefwoorden: buitenspeeldag 2018
Geplaatst

woensdag 13 juni 2018 | 18.15 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 juni 2018 | 18.32 uur

Auteur

Evert Ruis - Fotograaf