Ontwikkelaar Snippe bedreigt toekomstige wethouders Purmerend

De eigenaar van de PostNL locatie heeft raadsleden van de gemeente Purmerend financieel aansprakelijk gesteld. Als zij morgenavond instemmen met het voorstel van CDA, D66 en GroenLinks dan kunnen de raadsleden die later wethouder worden persoonlijk een schadeclaim van Snippe tegemoet zien. Snippe stelt in zijn brief: “wij zullen toekomstige collegeleden die dit voorstel als toekomstig bestuurders van de gemeente hebben geïnitieerd persoonlijk aansprakelijk houden voor de schade die wij zullen lijden”.

CDA, D66 en GroenLinks hebben een initiatiefvoorstel ingediend om de geplande hoogbouw langs de Gedempte Where tegen te houden. Morgenavond wordt daarover in een extra raadsvergadering gesproken. Ontwikkelaar Snippe is daar niet blij mee en liet zijn advocaat eerder deze maand al een brief naar de gemeente sturen. Vandaag schreef hij zelf ook nog een brief. Hij wil nu dat de raad de besluitvorming opschort.

Snippe klaagt in zijn brief dat de gemeente geen enkel contact met hem heeft opgenomen de afgelopen maanden om te praten over de bedenkingen van de verschillende fracties in de raad. Snippe: “De coalitiepartijen hebben zonder enig overleg met ons en kennelijk ook zonder ruggenspraak met het zittende college getracht het PostNL achter de schermen te blokkeren”. Naar verwachting zullen twee college leden (Hegger en Rotgans) echter terug keren als wethouder.

Opmerkelijk is dat Snippe verwacht dat het college reageert op zijn bedreigingen aan het adres van de raadsleden. Volgens de gemeentewet zijn de gemeenteraad en het college aparte bestuursorganen met eigen verantwoordelijkheden. Met deze brief zet hij de raad als democratisch gekozen orgaan zwaar onder druk.

De extra raadsvergadering is morgenavond, woensdag 20 juni, vanaf 19:55 live te volgen via RTV Purmerend.


Trefwoorden: hoogbouw postnl locatie
Geplaatst

dinsdag 19 juni 2018 | 18.05 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 21 juni 2018 | 00.11 uur

Auteur

RTV Purmerend