Dominee Van Noort neemt afscheid na 38 jaar

De Purmerendse dominee A.C. van Noort gaat aanstaande zondag 8 juli om 10:00 uur na haar laatste dienst met emeritaat. In niet kerkelijke begrippen: pensioen. Van Noort was 38 jaar dominee waarvan 18 jaar bij de Protestantse Gemeente Purmerend.

Het mooiste aan het domineeschap aldus Van Noort in de Zaterdagochtend op RTV Purmerend, zijn zoals ze zelf zegt ‘de kruispunten in het leven’: een trouwerij, de doop en het begeleiden van een uitvaart.

De grootste verandering die ze heeft meegemaakt is de afnemende verzuiling in Nederland. Van Noort: "Ik kan mij nog herinneren dat je vroeger als er ijs lag de leerlingen van de katholieke school op een ander moment vrij kregen dan wij van de protestantse school. Dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen!" Als dominee heeft ze altijd gestaan voor verbinding tussen mensen; hun geloof was daarbij niet relevant.

Met een viering op 8 juli vanaf 10.00 uur in de Taborkerk in Purmerend (Maasstraat 2) neemt zij afscheid van haar actieve leven als predikant. Na deze dienst zal Van Noort als gemeentelid verbonden blijven aan de Protestantse Gemeente Purmerend.


Trefwoorden: van noort aty van noort dominee afscheid
Geplaatst

dinsdag 03 juli 2018 | 22.15 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 04 juli 2018 | 19.51 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie