FC Volendam oefent tegen Purmersteijn

Eerstedivisionist FC Volendam komt woensdag 11 juli in het kader van zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen naar Purmersteijn. Om 19.00 uur treedt de zondaghoofdklasser aan tegen ‘het andere Oranje’ en het zal dan voor het eerst zijn dat Purmersteijn een tegenstander treft van een dergelijk hoog niveau.

De Purmerenders hebben natuurlijk ook hun eigen voorbereiding en spelen drie oefenwedstrijden: thuis tegen BOL (eerste klasse zaterdag) op 11 augustus  om 14.30, thuis tegen AGB (eerste klasse zondag) op 19 augustus om 14.00 en  op 25 augustus thuis tegen AFC zaterdag. Op 2 september zal het nieuwe seizoen beginnen.

Nieuwkomers bij de selectie van Martin van Ophuizen zijn: Shaquille Doorson (Swift zaterdag), Boyd Mak (Hollandia) en Jordi Wigman (ADO’20). Uit de eigen jeugd zijn Milan Polman en Niels Post doorgestroomd naar het eerste elftal. Ruben Adney (Ajax-Zaterdag), Tim Elmers (Zwaluwen’30) en Sebastiaan Ntim (AFC’34) hebben Purmersteijn verlaten.

Technisch manager en assistent-trainer Marco Daman was duidelijk over het doel van Purmersteijn in het komende seizoen: meedoen voor promotie via het kampioenschap of via een periodetitel. “Afgelopen jaar hebben wij als debutant een prima jaar gehad met een vijfde plaats, waar meer in had gezeten. Wij wonnen vrij eenvoudig van kampioen SJC in een wedstrijd waarin wij voetballend veel beter waren, dus dat zegt genoeg. Nu zijn we een jaar ervaring rijker met een jonge ploeg, dus we hopen dat het positief uitpakt en dat we meedoen voor promotie naar de derde divisie.”


Trefwoorden: purmersteijn fc volendam
Geplaatst

zaterdag 07 juli 2018 | 22.45 uur

Laatst gewijzigd

zondag 08 juli 2018 | 13.21 uur

Auteur

Milton Pus