Bij de Kerkhofgalerie en beeldentuin Overweersepolderdijk is nog tot en met zondag 29 juli een speciale expositie te zien van kunstwerken, die gemaakt zijn door mensen met een beperking.

"Het is geweldig wat deze mensen maken. Er zit zoveel gevoel, emotie en durf met kleur in en de compositie is harstikke leuk", aldus organisator Kees Kasbergen in de Zaterdagmorgen op RTV Purmerend. Kasbergen werd benaderd door Anita Rollman en Bart Berkhout, waarvan van beide schilderijen en tekeningen zijn opgenomen in de collectie. 'Anita is tien jaar geleden aan een tumor geopereerd en was daardoor rolstoelgebonden. Ze heeft toen het schilderen weer opgepakt maakt veeklzijdige en kleurrijke werken.. Bart heeft een aantal burn-outs gehad en is ook weer zijn hobby op gaan pakken. Hij is zeer enthousiast en hij won zelfs een tweede prijs bij de landelijke expositie SMOEL 2.0. We praten dus niet over de eerste en beste kunstenaars,' aldus de organisator. 
Iedereen is welkom om de expositie te bezoeken aan de Overweersepolderdijk 24 van vrijdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Alle werken zijn ook te koop. De entree is gratis en de kapel is rolstoeltoegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.


Trefwoorden: tentoonstelling overweersepolderdijk
Geplaatst

zaterdag 07 juli 2018 | 16.43 uur

Laatst gewijzigd

zondag 08 juli 2018 | 16.53 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie