Kortebaandraverij zonder hengstenbal? (update)

De tweede donderdag van september is het traditioneel kortebaandraverij in de Nieuwstraat en zo ongeveer net zo traditioneel is het hengstenbal na afloop. Maar dit jaar dreigt dat feest afgeblazen te worden, omdat de aanvraag voor de vergunning een werkdag te laat zou zijn ingediend. De horeca van de Koemarkt is, zoals ze in een brief aan raad en college schrijft, ‘not amused’.

In juni zochten de ondernemers contact met de gemeente voor de vergunning. ‘Die ambtenaar gaf aan dat afgelopen vrijdag de aanvraag binnen moest zijn. We hebben toen meteen al aangegeven dast het wel heel erg kort dag is, want het vergt nogal wat organisatie en we moesten een akkoord hebben van alle horecaondernemers op de Koemarkt’, aldus Robin Heynen van café De Bar. ‘Nou, dat bleek ook. We waren een dag te laat.’
‘De gemeente heeft een blokkade voor de vergunningen gegooid omdat we één dag te laat waren met alle plannen rond krijgen’, aldus de ondernemers in de brief. Zij vermoeden dat ‘de gemeente geen flauw benul heeft van het werk en de complexiteit van het organiseren van een evenement.’ Voor de horeca op de Koemarkt is de organsiatie nog wennen, want het is pas de tweede keer dat zij het hengstenbal organiseren. ‘Voorheen was de organisatie in handen van de harddraverij’, aldus Heynen.
De horecaondernemers gaan het afblazen van het Hengstenbal in de portemonnee voelen. ‘Dit kost elke ondernemer duizenden euro’s omzet’, bevestigt Heynen. Ze zijn bovendien bang dat zij door de Purmerenders erop worden aangekeken als het hengstenbal niet doorgaat. In de brief doen zij een beroep op college en raad om het besluit terug te draaien. Heynen: ‘Ik heb er goede hoop op dat het gebeurt. Want de Paardendag, dé Purmerendse feestdag, daar hoort het hengstenbal bij.’ Fractievoorzitter Chris Boer van Leefbaar Purmerend heeft het college vragen gesteld naar aanleiding van de brief.  

Update 10 juli 08.00 uur: Blijkbaar wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Enkele uren na onze publicatie meldden de organisatoren dat ze wat voorbarig naar buiten waren getreden. Wij houden u op de hoogte.


Trefwoorden: hengstenbal gemeente vergunning kortebaandraverij nieuwstraat
Geplaatst

maandag 09 juli 2018 | 20.01 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 10 juli 2018 | 09.45 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie