De verplaatsing van het Marktmeestershuisje is donderdag live te volgen op tv. RTV Purmerend zendt de hele operatie uit. Omdat het huisje plaats moet maken voor de nieuwe markthal, wordt het in z’n geheel verplaatst naar een andere hoek van de Koemarkt.

In totaal duurt de klus vier uur. De verhuizing zelf, over zo'n 200 meter, neemt daarvan maar hooguit een half uur in beslag. De rest van de tijd is nodig om het huisje 180 graden te draaien. Volgens de gemeente is dat een spannend onderdeel. 'Het draaien gaat bewust heel langzaam. Bij een te hoge snelheid kan het gevaarte uit evenwicht raken met risico op breken'. Het huisje wordt op dinsdagen het domein van de markmeester. De gemeente onderzoekt nog of en hoe Purmerenders het monument kunnen bezoeken.

In de nieuwe situatie komt het huisje helemaal vrij te staan. Daarmee treedt het gemeentelijk monument uit de schaduw van de Plantsoenstraat en heeft Purmerend er een kleinood bij.

De uitzending begint aanstaande donderdag 12 juli om 11 uur 30 en is te volgen via KPN kanaal 1390 en Ziggo kanaal 36, via www.rtvpurmerend.nl en de facebookpagina van RTV Purmerend.


Trefwoorden: verplaatsing marktmeestershuisje
Geplaatst

dinsdag 10 juli 2018 | 19.22 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 12 juli 2018 | 19.58 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie