Purmerendse brandweer gaat de markt op

Beseffen Purmerenders wel de gevaren van een brand? Volgens de Purmerendse brandweer mag dat besef nog wel wat groeien en de brandweerlieden bezoeken daarom deze zomer de warenmarkten in het centrum en de wijken.

Met folders, vluchtsleutelhangers en een rookmeldertester bij zich wil de Purmerendse beroepsbrandweer  het gesprek aangaan over brandveiligheid. Vorige week trapten ze de toer door de stad af met een bezoek aan de weekmarkt in het centrum. De komende weken zijn Prikkaart en zijn collega’s te vinden op de markten in de binnenstad, het Van Burgplein, Van Damplein, Gildeplein en Wormerplein.

Volgens brandweerman Barry Prikkaart zijn veel mensen niet goed voorbereid op brand. ‘‘Dat overkomt mij toch niet, is over het algemeen toch een beetje de houding. Ik schrik daar best wel van. Vooral ouderen zeggen niet goed voorbereid te zijn op brand. Het is dus belangrijk om dit juist wél te doen. Hopelijk kunnen we mensen wat bewuster maken door te vertellen wat wij als brandweer in de praktijk tegenkomen.’’


Trefwoorden: brandweer
Geplaatst

donderdag 19 juli 2018 | 12.50 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 19 juli 2018 | 13.50 uur

Auteur

RTV nieuwsredactie