Nieuw asfalt voor deel Laan der Continenten

Het asfalt op de Laan der Continenten is verouderd en versleten en wordt komend weekend vervangen. Het gaat om het stuk vanaf de rotonde bij de Donaulaan/Amazonelaan (bij de wereldbol) tot aan de rotonde naar de A7. Het is een belangrijke doorgaande route, dus de gemeente wil de werkzaamheden in het weekend uitvoeren. Het is de bedoeling dat de weg maandagochtend weer open is.

De werkzaamheden beginnen vrijdag 14 september om 20.00 uur en zullen naar verwachting in de nacht van zondag op maandag afgerond worden. Mocht iets meer tijd nodig zijn, bijvoorbeeld vanwege veel regen, dan is uitloop mogelijk tot 5.00 uur ’s ochtends op maandag 17 september. Het wegdek wordt vervangen door nieuw asfalt, dat geluidsreducerend is. 
Zondagavond of uiterlijk maandagochtend vroeg wordt de Laan der Continenten weer vrijgegeven. Er is voor gekozen om het werk juist nu te doen, omdat vanaf maandag 17 september de Hoornsebrug, een andere belangrijke verkeersader in de stad, twaalf weken afgesloten is. De overlast door omleidingen wordt op deze manier beperkt. Daarnaast is het werk aan de Laan der Continenten behoorlijk weersgevoelig, vanwege het geluidsreducerende asfalt. Als het veel regent, is het niet handig deze werkzaamheden uit te voeren. De zomer is dus geschikter dan half december, wanneer de Hoornsebrug weer wordt vrijgegeven. 
Tijdens de werkzaamheden worden de twee bussluizen in Weidevenne buiten werking gesteld, zodat auto’s er door kunnen. Autoverkeer kan dus tijdens het werk via twee routes de wijk uit. De eerste route is vanaf de rotonde bij de wereldbol via de Amazonelaan en Zambezilaan, en dan langs het winkelcentrum naar de Gorslaan. De tweede route is vanaf de andere kant van de rotonde: de Donaulaan afrijden, langs de bussluis en Heel Europa en dan de A7 op. De wijk inrijden vanaf de A7 kan via de reguliere afrit. Verkeer wordt dan omgeleid via de Hazepolder en de bussluis bij Vuurtorengracht of langs de binnenstad, via de Jaagweg.


Trefwoorden: hoornsebrug asfaltering laan der continenten
Geplaatst

dinsdag 11 september 2018 | 20.38 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 11 september 2018 | 21.41 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie