Tijdelijke woningen in trek

Veel jongeren kwamen af op de informatieavond over de plaatsing van tijdelijke woningen in het Karekietpark. Van hen waren er vragen over hoe kom ik aan zo’n woning, wat is de huur en hoe lang mag ik er wonen? Aanwezige omwonenden wilden vooral horen hoe het parkeren en de verkeersstroom geregeld wordt.

Vanaf eind april, direct na het akkoord van de raad, is er in overleg met de omwonenden gewerkt aan de opzet van de woningen en de directe omgeving. De woningen met een huur van 500 euro per maand zijn bedoeld voor Purmerenders die met spoed een woning nodig hebben. De aanbestedingsprocedure is inmiddels gestart met de bedoeling om medio 2019 te plaatsen. In het Karekietpark komen 44 van de in totaal 118 geplande woningen. Het merendeel daarvan is bestemd voor eenpersoonsbewoning, een paar voor kleine gezinnen. Het is de bedoeling dat mensen er twee jaar mogen wonen. In die tijd worden ze begeleid in het zoeken naar definitieve huisvesting. 
Wethouder Kroese (PvdA) liet weten dat de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer zich in de vergadering van november nog buigt over de precieze afbakening van de doelgroep en de invulling van de selectieprocedure. Vast staat al wel dat daarbij de inschrijvingsduur niet van doorslaggevend belang is. Geinteresseerden kunnen aanstaande donderdagavond nog naar de inloopavond in het Kind- en Tienercentrum in de Riekstraat 11.  


Trefwoorden: tijdelijke woningen karekietpark
Geplaatst

woensdag 12 september 2018 | 15.47 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 14 september 2018 | 20.15 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie