Meningen nieuw ziekenhuis verdeeld

Het gefuseerde Purmerendse Waterlandziekenhuis en Hoornse Westfriesgasthuis gaan vanaf januari 2019 verder onder de gezamenlijke naam 'Dijklander Ziekenhuis'. De meningen daarover zijn verdeeld, zo blijkt uit een rondblik op Facebook.

De fusie vond al plaats in maart 2017, maar daarvan was in de praktijk nog niet veel te merken. Om meer eenheid uit te stralen, besloten de ziekenhuizen tot een gezamenlijke naam. Deze wordt begin 2019 doorgevoerd in de logo's en bedrijfskleding van het personeel. Dat geldt ook voor de dependances in Heerhugowaard, Volendam en Enkhuizen.

De meningen op Facebook zijn verdeeld, al maken de meesten zich zorgen over de financiële gevolgen. 'Wat een geldverspilling, denken ze nu echt dat de zorg beter wordt door een nieuwe naam, logo’s en kleding?' zegt een Purmerendse inwoner. 'Investeer het geld voor de naamsverandering liever in meer personeel,' zegt een ander.

Een personeelslid van een van de ziekenhuizen geeft aan dat ze graag meer bij de naamsverandering betrokken had willen worden. Een enkeling vindt de naamsverandering een logische stap na de fusie.

 

Geplaatst

zaterdag 29 september 2018 | 12.39 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 30 januari 2019 | 20.19 uur

Auteur

RTV Purmerend