Rikje Houtman en Iris Berselli zamelen rugzakjes in voor vluchtelingkinderen

De Purmerendse Rikje Houtman en Iris Berselli zijn al weken bezig om rugzakjes gevuld met speelgoed in te zamelen. Dit doen ze voor de stichting ’Because we Carry’, die de tasjes vervolgens overhandigt aan vluchtelingkinderen op Lesbos. Wie nog een rugzakje wil doneren moet snel zijn: vandaag is de laatste dag dat er wordt ingezameld.

Op 3 oktober hopen zij met een auto vol gevulde rugzakjes naar het inzamelpunt in Weesp te rijden, van waaruit deze rugzakjes door weer andere vrijwilligers van de stichting Because we Carry  naar het kamp Moria op Lesbos worden gebracht, in de hoop zo veel mogelijk kinderen een rugzakje te kunnen geven. 

"Zonder uitzondering zijn van al deze kinderen de persoonlijke verloren gegaan: verloren tijdens de barre tocht of gestolen door de smokkelaars”, aldus Berselli. ”Het is amper voor te stellen hoe deze kinderen nu overleven in barbaarse toestanden - niet onderweg naar veiligheid, maar op de vlucht voor oorlog - verblijven zijn nu daar in een uitzichtloze situatie.” aldus Berselli. Ze hoopt dat ze vandaag, op de laatste dag dat er wordt ingezameld, er nog een aantal mag ontvangen. “Eén gevuld rugzakje of een doos vól gevulde rugzakjes; met iedere bijdrage kunnen de kinderen weer even kind zijn; spelen en lachen. En kunnen ze weer iets hebben dat écht van henzelf is.”

Op de Facebookpagina staat omschreven welke spullen er precies nodig zijn: https://www.facebook.com/groups/318577335416959/

Ook nog een rugzakje en/of spulletjes doneren? Dit kan door het vandaag tussen 17 uur en 22 uur op de Torenmolen 60 in Purmerend af te leveren bij Iris Berselli.

Geplaatst

dinsdag 02 oktober 2018 | 10.46 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 02 oktober 2018 | 14.40 uur

Auteur

RTV Purmerend