Winters Purmerend: schaatsen op de Koemarkt

We merken het in de winkels en ook de tuincentra zijn alweer bezig met hun kerstshows: de feestelijke decembermaand is in aantocht. De organisatoren van Winters Purmerend, In Dutch Events, pakken uit met een maand lang activiteiten op en om de Koemarkt. Grote publiekstrekker is ongetwijfeld de ijsbaan, van 30 bij 15 meter, die tot 6 januari 2019 op de Koemarkt staat.

De ijsbaan, met pontificaal een grote kerstboom in het midden, is open van 8 december tot en met 6 januari. Toegang is vijf euro. Zelf geen schaatsen? Geen probleem, je kunt ze voor een paar euro huren. De ijsbaan wordt ook gebruikt voor diverse demonstraties, zoals shorttrack, kunstrijden, schoonrijden en  langebaanrijden. De demonstraties worden mogelijk gemaakt dankzij Spurd en de IJs- en Inlineskateclub Purmerend. Er wordt ook nog een curling competitie opgezet.
Ook op de Koemarkt is van 14 tot en met 16 december een grote Kerstmarkt te vinden. Winkeliers in de binnenstad passen hun openingstijden aan aan die van de Kerstmarkt en er komen diverse muzikale activiteiten. De organisatie meldt op de website winterspurmerend.nl dat bedrijven zich nog kunnen inschrijven voor deelname aan de Kerstmarkt. Op diezelfde site doen de organisatoren ook een beroep op Purmerenders om zich als vrijwilliger aan te melden. Want een dergelijk groot evenement kan niet zonder de inzet van vrijwilligers.
Vlak voor Kerst is er een Bourgondisch Weekend, waarin eten en drinken centraal staat. Het is de bedoeling dat restaurants, delicatessenwinkels en cateraars uit Purmerend en omgeving dat weekend op de Koemarkt hun producten presenteren.  Ook voor deze markt heeft de organisatie nog plekken vrij.
De lijst met activiteiten in december is langer, want er is bijvoorbeeld ook ruime aandacht voor muziek. De organisatie heeft een Muzikale Winternacht in de planning, met muziek op diverse locaties in de binnenstad. En het jaarlijks ‘Purmerend wenst elkaar…’, de aftrap van het nieuwe jaar met optredens op de Koemarkt, wordt in het programma van Winters Purmerend gevoegd, net als de Santa Run en de Herdertjestocht. Het programma is nog niet compleet, meldt Melissa van Egmond van In Dutch Events in het blad Regio Zaken. ‘We zijn hard bezig met de exacte programmering. We willen een maand lang verschillende evenementen hebben in de stad, voor jong en oud.’


Trefwoorden: winters purmerend koemarkt ijsbaan kerstmarkt bourgondisch weekend
Geplaatst

vrijdag 05 oktober 2018 | 10.37 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 05 oktober 2018 | 12.00 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie