Weer najaarskermis in Purmerend

Wethouder Hegger spreekt zich duidelijk uit over de toekomst van de kermis in Purmerend. Die blijft in grootte en samenstelling op de huidige locaties bestaan. Pas op het moment dat toekomstige bouwactiviteiten de plaatsing van attracties onmogelijk maakt, worden er nieuwe locaties toegevoegd. Bovendien komt de najaarskermis terug.

Al hoewel de inrichting van de kermis de verantwoordelijkheid is van de wethouder, vroeg hij toch politieke partijen om hun mening. En met name het waarom van de terugkeer van de najaarskermis riep discussie op. Diverse partijen roerden zich maar het opvallendste standpunt kwam van GroenLinks. Die partij sprak zich uit tegen een terugkeer. Reden was de uitkomst van een eerdere internet enquete waar inwoners zich in meerderheid uitspraken voor één grote voorjaarskermis. Gerustgesteld door de wetenschap dat het een proef betreft voor één jaar, toonden de meeste partijen zich echter positief. De woordvoerder van het CDA ondernam nog een vergeefse poging om de kermis van de Koemarkt weg te krijgen. Vrijwel alle woordvoerders willen de wensen van omwonenden en ondernemers serieus nemen. Hegger kreeg daarom alvast het advies mee om vooruitlopend op alle toekomstige locatie veranderingen hen actief en tijdig te betrekken. 

Hegger gaf tijdens de commisie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer een nadere schets van de najaarskermis. Op verzoek van de kermis exploitanten keert deze kermis terug. Het gaat om een beperkt aantal attracties op de Koemarkt op dagen voorafgaand aan de herfstvakantie. Om de gezelligheid op de Koemarkt te vergroten, mag een aantal horeca ondernemers op die dagen hun terrassen neerzetten. 

 


Trefwoorden: terugkeer najaarskermis
Geplaatst

vrijdag 12 oktober 2018 | 15.53 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 12 oktober 2018 | 17.30 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie