RTV Purmerend.nl

Scholieren gaan samen gezond ontbijten

Ook dit jaar gaan een half miljoen kinderen gezond en gezellig ontbijten op basisscholen in het hele land. In Pumerend doen zeven basisscholen mee aan dit initiatief. Doel van de campagne van 5 tot en met 9 november is de kinderen laten ervaren dat het leuk én belangrijk is om de dag gezond te starten. Deze zestiende editie van het Nationaal Schoolontbijt heeft als thema ‘Een feestje voor iedereen’.

Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt is verder uitgebreid. Het bestaat uit volkorenbrood, volkoren- en tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, aardbeienjam, 30+ kaas, fruit- en groentespread, halfvolle yoghurt, cruesli, honing, halfvolle melk en vruchtenthee. Voor kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket. Ambachtelijke bakkers en vijf supermarktketens zorgen ervoor dat de half miljoen kinderen in het hele land op tijd hun ontbijtjes krijgen.
De deelnemende scholen zijn 't Prisma, De Delta, OBS Wheermolen, Alexander Roozendaalschool, 't Carrousel, Montessori school en de Bets Frijlingschool. Naast de ontbijtjes in de klas brengen schoolkinderen Burgemeester Don Bijl een ontbijt in het stadhuis. Dat gebeurt op woensdag 7 november.  Aan de ontbijttafel wisselen de burgemeesters met hun jongste burgers van gedachten.