Bouw van extra sociale huur- en tijdelijke woningen

Het college maakt vaart met de bouw van meer woningen in Purmerend. Dat bleek op een speciale persconferentie van wethouder Kroese (PvdA). Er komen 26 extra sociale huurwoningen bovenop de al eerder geplande 70 in het Wagenweg gebied die versneld worden gebouwd. Woningbouwvereniging de Wooncompagnie neemt deze bouw voor haar rekening. Dat is de uitkomst van een overeenkomst die Kroese gesloten heeft. De locatie voor deze nieuwe woningen is op en achter de oude ‘Jorritsma garage’.

In ruil hiervoor neemt de gemeente de uitvoering van 40 tijdelijke woningen achter het KFC terrein over van de Wooncompagnie. Dat biedt ons de gelegenheid om daar de oorspronkelijk geplande 40 woningen op te plussen naar 60, aldus Kroese. De extra krediet aanvraag voor het benodigde geld wordt voorbereid. Kroese liet in het midden hoeveel geld daarmee is gemoeid. 

De versnelling van bouwplannen lijkt geen loze belofte. ´Dit jaar zal er nog met de bewoners aan de Dopsloot gesproken gaan worden over de plannen´. Ook de tijdelijke bebouwing achte het KFC terrein, waar al jaren over wordt gesteggeld, lijkt nu eindelijk gerealiseerd te worden. ´Opgenomen in de lopende aanbesteding lijkt de eerste woning daar voor de zomer 2019 opgeleverd te gaan worden´. Maar het blijven druppels op een gloeiende plaat. Voor Kroese staat vast dat de huidige overeenkomst een voorbode is van meer en grotere initiatieven. 


Trefwoorden: extra sociale woningbouw in wagenweg gebied
Geplaatst

vrijdag 02 november 2018 | 13.17 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 02 november 2018 | 13.40 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie