Wethouder Hegger (Stadspartij) onder vuur

Een motie van afkeuring gericht op wethouder Hegger van de Stadspartij kreeg geen meerderheid in de raad. Oppositie partijen GL, LP2001, PVV, SP en VVD dienden onder aanvoering van deze laatste partij een motie van afkeuring in. Met 20 stemmen tegen en 17 stemmen voor werd de motie weggestemd.

Aanleiding voor de motie was de vraag of omwonenden en ondernemers voldoende waren betrokken bij de herinvoering van de najaarskermis. De woordvoerder van de VVD, Timo Roeleveld, wees op het ontbreken van overleg. Omdat een mail van de ondernemers met klachten hierover niet aan de politieke partijen is uitgereikt, werd al snel gesproken over onvolledige informatie vanuit de wethouder. Ondanks Heggers argumenten dat er wel degelijk ambtelijk overleg is geweest en een nieuw gesprek met hem en de ondernemers inmiddels gepland staat, werd de motie in gediend.

Woordvoerders vanuit de coalitiepartijen; AOV, CDA, D66, PvdA en de Stadspartij vroegen om clementie voor de wethouder. Annemiek Nuijens (CDA) en Natalie Saaf (PvdA) meenden dat er wel erg snel een oordeel werd geveld. 'Het verhaal is nog niet afgerond. Laten we eerst het proces en resultaten afwachten'. 


Trefwoorden: motie wethouder hegger
Geplaatst

vrijdag 02 november 2018 | 14.12 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 02 november 2018 | 14.27 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie