Wat is er komend weekend zoal te doen in Purmerend? We hebben uit het grote aanbod een kleine keuze gemaakt.

Klassiek in Tabor door Kunst na Arbeid
Het Purmerendse fanfareorkest Kunst na Arbeid geeft zaterdag 10 november, samen met het zangkwartet Boboli Ensemble een klassiek concert in de Taborkerk aan de Maasstraat. De samenwerking met muzikanten van andere muziekstijlen is niet nieuw; Kunst na Arbeid treedt vaker op samen met solisten, koren of een ander orkest. Op het programma staan onder andere bekende aria’s en duetten uit diverse opera’s en werken van componisten als Bizet, Händel en Sibelius. Het concert begint zaterdag 10 november om 20.00 uur. Kaarten (12,50 pp) zijn te bestellen via pr@kna-purmerend.nl of vóór aanvang van het concert.

Modelvliegtuigen in De Beuk
De leden van Modelvliegclub Mystery knutselen elke dinsdagavond in buurthuis ZuidOost in Zuidoostbeemster aan modelvliegtuigen en nodigt belangstellenden uit ook eens langs te komen. De club heeft speciaal voor het vliegen een onderafdeling opgericht, de vliegclub Baanstee. Mystery heeft het alleenrecht om op het industrieterrein met modelvliegtuigen te vliegen. Ze doen dat overigens ook in sporthal De Beuk. Zondag 11 november zijn de vliegers van Mystery in de sporthal te vinden van 19.30 en 21.30 uur. Meer informatie bij Wim Brizee, tel. 06- 49762128.

Sjappetouwtjes op Zondagmiddagpodium
De Enkhuizer Sjappetouwtjes komen zondag 11 november optreden op het Zondagmiddagpodium van de Molentocht aan de Persijnlaan. Het koor heeft een ruim repertoire van Nederlandse en Engelstalige liedjes, die direct of indirect te maken hebben met de zee en visserij. Aanvang 14.00 uur en toegang is vier euro per persoon.

Zoutmus en Bodil in Verbeelding
De vijfmans band Zoutmus spelt vrijdag 9 november in De Verbeelding het programma ‘Kuikens van beton’; een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scenes elkaar in snel tempo opvolgen. De voorstelling was eerder tijdens De Parade te zien en oogstte veel lof van recensenten.
Een dag later staat Bodil de la Parra in De Verbeelding met Het verbrande huis. Zij komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis ontelbare keren, maakte kennis met de ongetrouwde tantes Gus en Pop en leerde haar norse Opa, de apotheker R.L. de la Parra, doorgronden. In het huis kookten haar tantes de heerlijkste gerechten. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis tot de grond toe af. Het enige dat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan.


Trefwoorden: kunst na arbeid verbeelding mystery zondagmiddagpodium
Geplaatst

dinsdag 06 november 2018 | 16.00 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 06 november 2018 | 22.53 uur

Auteur

Jan Kroese