VVD bijt zich vast in afschaffen hondenbelasting

Opnieuw komt de VVD in actie om de hondenbelasting af te schaffen. Een motie ingediend samen met LP2001 en de PVV bleef ook dit keer zonder resultaat. Van de overige partijen: AOV, CDA, D66, GL, PvdA, SP en de Stadspartij kwam er geen steun. De motie werd verworpen met 26 tegen 10 stemmen.

Struikelblok bij het afschaffen is het bedrag van € 385.000 dat als inkomsten binnenkomt. Een bedrag dat niet zomaar gecompenseerd kan worden door simpelweg een andere post in de begroting te schrappen. Of zoals in de motie genoemd door een bezuiniging op de hondencontroleurs. Wethouder Rotgans liet in de voorbereiding al weten dat van die voorgestelde bezuiniging geen sprake kan zijn. 'Hondencontroleurs voeren ook andere werkzaamheden uit'. 

In juni dit jaar kwam de VVD met een soortgelijke motie mede ingediend door LP2001 en gesteund door de PVV. Ook toen was er geen meerderheid. Voor de VVD blijkt het afschaffen van deze belasting een halszaak. Jan Peter Dompeling noemde het een belangrijk  punt uit hun verkiezingsprogramma. Dit keer werd de argumentatie gezocht in de fusie met de Beemster, waar geen hondenbelasting wordt geheven. Om de situatie in beide gemeenten gelijk te krijgen, zou Purmerend nu alvast de hondenbelasting moeten afschaffen. 


Trefwoorden: vvd afschaffen hondenbelasting
Geplaatst

donderdag 08 november 2018 | 10.33 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 09 november 2018 | 09.09 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie