Plan woonvoorziening voor verslaafden (Domus) gaat door

De komst van een Domus in Purmerend gaat door. Een VVD motie tegen de Domus ingediend door LP2001 en de PVV kreeg tijdens de begrotingsbehandeling in de raad geen meerderheid. Met haar motie wilde de VVD een uitruil mogelijk maken. Zij pleitte ervoor om het bedrag voor de Domus van € 660.000 te reserveren voor toekomstige tekorten op de Jeugdzorg. Dit onder het motto ‘Liever 6 ton per jaar aan Jeugd- en Jeugdzorg dan aan 12 chronisch verslaafden’.

De motie van VVD en LP2001 kreeg alleen steun van de SP met als resultaat dat de motie verworpen werd met 13 stemmen voor en 23 tegen. De partijen die zich voor de Domus uitspraken, het AOV, CDA, D66, GL, PvdA en de Stadspartij pleitten voor het zo snel mogelijk  realiseren van een  behoorlijk onderkomen voor deze mensen in Purmerend.  Woordvoerder Theo Neep van het AOV vatte het onderwerp kernachtig samen met de woorden 'deze problematiek moet zo snel mogelijk worden opgelost'. 

Vorig jaar diende de VVD een soortgelijke motie in. Toen was de strekking dat zij uitstel wilde en eerst een gedegen plan. Daarmee kreeg ze een meerderheid van de raad achter zich. Nu, in de oppositie, spreekt ze zich expliciet uit tegen de Domus woonvoorziening voor chronisch verslaafden. De partijen die toen met de VVD mee stemden, AOV, CDA, D66, GL, PvdA en de Stadspartij, spraken zich nu uit voor de Domus.  Thom de Jong van D66 verklaarde waarom; 'vorig jaar was het alleen nog maar een intentie, nu is het een konkreet plan opgenomen in het coalitieprogramma'. Wethouder Kroese had nog een verrassing in petto. ' Er is al verkend welke locatie het meest in aanmerking komt. Op korte termijn wordt dit met de raad besproken'. 

 


Trefwoorden: motie vvd tegen domus
Geplaatst

donderdag 08 november 2018 | 11.03 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 09 november 2018 | 09.10 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie