RTV Purmerend.nl

Inloopavond Brantjesoever

HSB Ontwikkeling en de gemeente verzorgen op maandag 19 november van 20.00 tot 21.30 uur een inloopavond over de Brantjesoever (tegenover het stadhuis) in Villa Clementine aan de Plantsoengracht. Tijdens deze inloopavond wordt het (aangepaste) plan voor het gebied gedeeld. Er moeten in totaal 116 woningen worden gebouwd.

HSB is de ontwikkelaar die enkele jaren geleden een prijswinnend ontwerp voor het gebied presenteerde. Door de crisis in de bouw werd het plan in de ijskast gezet, maar is nu weer nieuw leven ingeblazen. Het oorspronkelijke plan omvatte honderd woningen. De gemeente is met HSB om tafel gegaan om te kijken of dat aantal niet verhoogd kan worden. Die besprekingen hebben er toe geleid dat een appartementengebouw achter de Brantjes villa niet zeven dure appartementen gaat bevatten maar achttien sociale huurwoningen. In totaal komen er niet 100 maar 116 woningen.
Tijdens de inloopavond zijn er verschillende stands van de gemeente en HSB Ontwikkeling. HSB toont hier het aangepaste ontwerp en geeft antwoord op mogelijke vragen. Daarnaast kunnen bezoekers bij de stands terecht voor informatie over het proces en de globale planning.