Waterlandziekenhuis werft onder personeel failliet Slotervaart

De bestuursvoorzitter van het Waterlandziekenhuis, de heer Timmermans, bevestigde aan Tom de Jong (D66) dat het ziekenhuis momenteel personeel werft onder medewerkers van het failliete Slotervaartziekenhuis. Het was een van de vele vragen die Timmermans beantwoordde tijdens een ingelaste bijeenkomst voor raadsleden. De bijeenkomst was bedoeld om uitleg te geven over de fusie en de verhuizing van de spoedzorg voor kinderen buiten kantooruren.

Tijdens zijn presentatie wist Timmermans een ruime meerderheid van de raad te overtuigen van zowel de noodzaak van de fusie met het Westfriesgasthuis in Hoorn als van de gekozen taakverdeling. 'In zijn huidige vorm heeft het Waterlandziekenhuis geen toekomst. Het is te klein en het levert teveel financiele problemen op. In de loop van de jaren zijn zoveel specialisaties ontstaan, dat 24 uur toegankelijkheid uitgebreide teams van specialisten vraagt'. De bedoeling van de fusie is dan ook dat in Hoorn alle zwaardere behandelingen en operaties uitgevoerd gaan worden, omdat al het noodzakelijk medisch personeel daar wel aanwezig is en operatiekamers altijd beschikbaar. Purmerend krijgt de lichtere zorg, zoals onder meer de poliklinische. De verplaatsing van de spoedzorg van kinderen bleek een onomkeerbaar feit. Timmermans liet Bram Buskoop (SP) weten dat openhouden teveel inspanningen vergt voor te weinig patienten. Bezorgdheid was er bij de raadsleden ook over het vervoer. Wat als patienten toch onverwacht naar Hoorn moeten? Aan hen is gedacht; indien nodig staat een ambulance klaar. Operationeel vanaf half januari. 

Woordvoerders van D66, GL, LP2001, PvdA en de PVV vroegen de bestuursvoorzitter met klem Purmerenders heel concreet te informeren over waar ze naar toe moeten en welke nummers ze moeten bellen in welke gevallen. Een suggestie die op instemming kon rekenen.  

Geplaatst

vrijdag 16 november 2018 | 11.10 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 16 november 2018 | 11.48 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie