Woontorens op locatie garage Zijp

Er komen appartemententorens van elf en zes verdiepingen hoog op de locatie waar Garage Zijp nu staat. De vereniging Historisch Purmerend is hier niet blij mee.

Mw. Abercrombie van de  Vereniging Historisch Purmerend deed een vergeefs, maar dringend, beroep op de raadsleden; 'breng de bouwhoogte terug naar een aanvaardbare omvang die past bij het centrum van Purmerend'. De inspraak leverde verder interessante cijfers op over het verloop van de verkoop. Zo blijkt van de 850 ingeschrevenen 80% Purmerender. Voor hen is geregeld dat zij voorrang krijgen bij de toewijzing waarmee de doorstroom op de Purmerendse woningmarkt is gebaat. 

Verantwoordelijk wethouder Tijmstra (CDA) hield haar reactie kort. Binnen de Oude Stad is geen hoogbouw toegestaan, maar 'De Looiers ligt daar net buiten'. De woordvoerder van het CDA, Pascal Verkroost, had duidelijk moeite met de hoogbouw op de locatie Zijp. Hij liet blijken dat het standpunt van zijn partij ten gunste van het plan, is ingegeven door het serieus en respectvol omgaan met projectontwikkelaars. Voer voor de VVD en SP, die zich afvroegen waarom het CDA zich bij het afwijzen van het plan PostNL  hierdoor niet liet leiden. Het laatste woord kwam van Verkroost; 'wij hebben nooit gewisseld van standpunt en herhaaldelijk gewezen op het risico van een andere situatie na de verkiezingen'. 


Trefwoorden: plan de looiers van start
Geplaatst

vrijdag 23 november 2018 | 15.16 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 24 november 2018 | 10.05 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie