Meerderheid Purmerend tegen vuurwerkverbod

Bijna twee derde van de inwoners van Purmerend is tegen een vuurwerkverbod. Dat blijkt uit een enquête van het Algemeen Dagblad.

De vragenlijst werd door 326 Purmerenders ingevuld. Daarvan is 67 procent man en 33 procent vrouw. In totaal vinden 202 personen een vuurwerkverbod een slecht idee, goed voor 62 procent. Een bijna even groot percentage, 63, vindt ook een centrale vuurwerkshow geen goed idee. 
Iets meer dan de helft van de deelnemers is van plan dit jaar vuurwerk af te steken, bijna veertig procent doet dit niet. De overige negen procent twijfelt nog. De bedragen die worden uitgegeven, lopen flink uiteen. Van de deelnemers die aangeven vuurwerk af te steken, geeft 38 procent tussen de vijftig en honderd euro uit. Ruim veertig procent legt hiervoor tussen de honderd en vijfhonderd euro apart. 
Aan de AD-enquête deden 175.000 Nederlanders mee. Daaruit blijkt dat 65 procent van alle mannen tegen een vuurwerkverbod is in zijn gemeente. Bij de vrouwen is dat het tegenovergestelde: van hen ziet 61 procent juist graag een verbod.


Trefwoorden: vuurwerkverbod
Geplaatst

woensdag 28 november 2018 | 20.32 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 28 november 2018 | 20.35 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie