Hoornsebrug paar dagen langer dicht

De Hoornsebrug blijft een paar dagen langer dicht dan eerder aangekondigd, omdat de gemeente besloten heeft de asfaltering van de aansluitende wegen nu al aan te pakken in plaats van de geplande periode van medio 2019. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen wordt de brug op 17 december weer in gebruik genomen.

Werkzaamheden aan het asfalt stonden ingepland voor de zomer van volgend jaar. Dan zou de brug weer voor een paar weken moeten sluiten en het verkeer weer omgeleid moeten worden. Door te kiezen voor een vervroegde aanpak wordt geld bespaard en overlast beperkt.
Deze week zijn voorbereidende werkzaamheden gestart aan de voet- en fietspaden van de Hoornselaan. Dat heeft tot gevolg dat fietsers vanuit het centrum niet meer rechtstreeks naar de Hoornselaan kunnen gaan, maar via de Wagenweg en Doplaan worden geleid. Verkeersregelaars moeten de eerste dagen de fietsers helpen. Ook het laatste stuk Hoornselaan tot aan de kruising met de Gedempte Where wordt opnieuw geasfalteerd. Dit start 12 december en is klaar op 17 december. De winkels in het Wagenweggebied en het tankstation blijven gewoon bereikbaar via de inmiddels bekende omleidingsroute.


Trefwoorden: hoornselaan asfaltering hoornsebrug
Geplaatst

woensdag 28 november 2018 | 21.18 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 28 november 2018 | 21.21 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie