Regels toewijzing tijdelijke woningen blijven gehandhaafd

Er komen op vier locaties in de stad ruim honderd tijdelijke woningen, bedoeld voor Purmerenders die met spoed een woning nodig hebben maar daar vanwege een te korte inschrijfduur niet voor in aanmerking komen. De gemeente wil 70% van deze woningen rechtstreeks aan deze ‘spoedzoekers’ toewijzen en de overige 30% verloten onder ingeschrevenen. Leefbaar Purmerend plaatste tijdens de raadsvergadering kanttekeningen.

Die partij wil het liefst alle woningen toewijzen aan spoedzoekers en pas bij de volgende serie (de gemeente zoekt op dit moment naar locaties voor nog eens 150 tijdelijke woningen) naar de verdeling 70-30 te gaan. Wethouder Kroese legde nog eens uit waarom tot de verdeling 70-30 was gekomen. ‘We willen de niet heel urgente woningzoekers laten zien dat we ook voor hen hard aan het werk zijn.’  Hij kreeg een meerderheid van de raad hierin mee.
In de nieuwe verordening staat dat iemand minimaal een half jaar ingeschreven moet staan in de gemeente om in aanmerking te komen voor een tijdelijke woning. Leefbaar vindt die termijn veel te kort en is bang voor een aanzuigende werking van steden om ons heen. Twee jaar inschrijfduur is veel beter, vindt de partij.  De wethouder wilde de suggestie van Leefbaar overnemen voor de 30% maar niet voor de 70%. Omdat het WMO loket van de gemeente de toewijzing voor haar rekening neemt en elk geval apart beoordeelt, wordt misbruik ondervangen, aldus de wethouder.


Trefwoorden: tijdelijke woningen
Geplaatst

vrijdag 30 november 2018 | 18.34 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 30 november 2018 | 18.44 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie