Harley Snijders (17) Nederlands kampioen bowlen

De Purmerendse Harley Snijders (rechts op de foto) heeft afgelopen zondag het Nederlands Kampioenschap bowlen gewonnen. Snijders speelde samen met zijn teamgenoot Ronan van der Loo. In De Zaterdagochtend op RTV Purmerend vertelt de kampioen over hun overwinning: "Het voelt apart omdat we niet hadden verwacht dat we dit konden bereiken."

Snijders en Van der Loo wonnen de finale met 267 punten. Een krappe prestatie als je bedenkt dat 300 punten de maximale score is. Ze behaalde de gouden plak in de categorie dubbels tot 21 jaar. Snijders traint vooral in Hoofddorp en Mijdrecht, de baancondities van de bowlingbaan in Purmerend zijn helaas te slecht. "De laatste keer dat ik daar gooide, gooide ik mijn eigen bowlingbaan stuk." Als de bowlingbaan zou verhuizen hoopt hij op een baan waar wedstrijden gegooid kunnen gaan worden.


Als hij zijn diploma op het Nelson Mandela haalt, mag hij volgend jaar naar het Johan Cruijff College. Maar zijn droom gaat nog verder, gevraagd naar hoe hij zijn toekomst ziet antwoordt Snijders stellig: "Uiteindelijk willen we naar Amerika om daar toernooien af te gaan." En of zijn vrienden hem nog wel eens meevragen om te bowlen? ''Meestal wordt ik niet meer door vrienden gevraagd, omdat ze weten dat ze dan verliezen'', laat de Nederlands Kampioen weten.


Trefwoorden: nk bowlen purmerend harley snijders
Geplaatst

zaterdag 01 december 2018 | 17.40 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 01 december 2018 | 17.40 uur

Auteur

Nieuwsredactie RTV Purmerend