Lof voor nieuw Groenplan

Wethouder Tijmstra kreeg tijdens de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) de handen op elkaar voor een nieuw Groenplan dat het college de komende jaren gaat uitvoeren. Tijdens de begrotingsbehandeling was er al een bedrag van 7 ton extra uitgetrokken. Dit plan is een uitwerking hiervan. Met het positieve advies van de commissie kan Tijmstra aan de slag. Met uitzondering van GroenLinks stemden alle partijen in met het plan.

Het doel van het plan is om de kwaliteit van het groen te verbeteren van een sober - naar voldoende niveau. Dringend nodig omdat jarenlange bezuinigingen hun tol hebben geeist. Het geld dat nu extra ter beschikking is, wordt gebruikt voor de aanplant van nieuwe heesters en het opvoeren van het onderhoud door vaker te schoffelen en te maaien. 

Ook kondigde Tijmstra aan in het najaar van 2019 te komen met een uitgewerkt bomenplan. Een actie die noodzakelijk is omdat de helft van de 31.000 Purmerendse bomen aangemerkt is als risicovol. Of en hoe die vervangen worden, wanneer en voor welk bedrag  zal dan duidelijk worden. Marone Welbergen van GroenLinks werd enigszins gerustgesteld door de mededeling van Tijmstra dat er volgend jaar nog apart een klimaatadaptatieplan komt, gericht op het klimaatbestendig maken van Purmerend.


Trefwoorden: groenplan 2019-2022
Geplaatst

vrijdag 07 december 2018 | 15.34 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 08 december 2018 | 14.56 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie