Zeven jaar cel voor Purmerender na steekpartij

De rechtbank in Alkmaar heeft een twintigjarige man uit Purmerend veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag. Afgelopen nieuwjaarsnacht viel hij een man en vrouw aan met een mes.

Het tweetal, beiden 39 jaar en woonachtig in Purmerend, werd door de verdachte aangevallen terwijl ze vuurwerk afstaken in de Klompenmakerstraat in Purmer-Noord. De man liep een slagaderlijke bloeding op en lag wekenlang in coma. De vrouw werd gestoken in haar achterhoofd en heeft nog steeds last van emotionele schade. De verdachte ging er na het steekincident vandoor met hun vuurwerktas.

De verdachte heeft altijd ontkend dat hij de daad pleegde en legt de schuld bij een kennis, die ook tijdens het voorval aanwezig zou zijn geweest. Aanwijzingen daartoe werden echter nooit gevonden.

Naast zeven jaar gevangenisstraf voor de verdachte krijgen de twee slachtoffers een schadevergoeding. De rechter wijst bijna dertigduizend euro toe aan het mannelijke slachtoffer, die door het voorval arbeidsongeschikt raakte. De vrouw krijgt ruim zestienduizend euro.

Geplaatst

zaterdag 08 december 2018 | 17.31 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 08 december 2018 | 17.35 uur

Auteur

RTV Purmerend