RTV Purmerend.nl

Optredens in aanloop naar de Kerst

De Sint is weer vertrokken en dat betekent dat de stad razendsnel in kerstsferen terechtkomt. En dus zijn er in de aanloop naar Kerstmis weer veel kerstoptredens en -samenzangen. We hebben er een paar op een rijtje gezet.

Het koor Cantamo (foto) van de Protestantse Gemeente Purmerend verzorgt op vrijdag 14 december om 20.00 uur een Kerstsamenzang in de Taborkerk aan de Maasstraat. De samenzang wordt ondersteund door orgel, vleugel en fluit en afgewisseld met begeleidende teksten. Voor meer informatie j. prosper@upcmail.nl of www.pgpurmerend.nl.  
Kunstgenoten in Beweging organiseert een muzikale ochtend in kerstsfeer voor senioren in cultuurcentrum Wherelant aan de Van IJsendijkstraat . Het ensemble ‘Heksenketel’ brengt klassieke kerstliederen ten gehore. De kerstbijeenkomst begint om 10.00 uur en de toegang is vijf euro per persoon. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan via cursusbureau@evean.nl.
In de kleine zaal van de Purmaryn is op 21 december een gezamenlijk optreden van het Purmerends Gemengd Koor en de zangleerlingen van muziekschool Van Ingen. Het koor staat dan voor het eerst onder leiding van Justina Oosters. De leerlingen van zangdocent Rolf van Rijsbergen van muziekschool Van Ingen verzorgen de solo’s. Het optreden is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur. De zaal gaat drie kwartier eerder open.
De Protestantse Gemeente Purmerend houdt op zaterdag 22 december om 19.30 uur (zaal is om 19.00 uur open) een Top2000-kerkdienst in de Taborkerk, Maasstraat 2. De viering haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. Het thema is 'Can you feel the love tonight.' Medewerking wordt verleend door muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Purmerend en de Come2getherband. De toegang is gratis, maar er is wel een collecte voor War Child. 
In de Top2000 staan veel nummers die emoties teweegbrengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Henri Frölich, predikant van de Purmerkerk, over het initiatief: 'Samen luisteren naar muziek die je raakt, zegt soms veel meer dan 1000 woorden in een preek. Daarom wordt er in de Taborkerk te Purmerend een Top2000-kerkdienst gehouden.'