Verhoudingen binnen PVV Purmerend in paar dagen totaal anders

Binnen een paar dagen uit de fractie worden gezet én tot voorzitter worden benoemd: het kan. Vorige week zetten PVV fractieleden Shirley Soenjoto en Rob van Dongen hun collega Nicole Moinat uit de fractie vanwege ‘een ernstig gebrek aan vertrouwen’. Tot er precies zeven dagen later een brief verscheen van Ilse Bezaan, de voorzitter van de provinciale PVV fractie, waarin stond Nicole Moinat de PVV Purmerend vanaf nu vertegenwoordigt.

Shirley Soenjoto (tot donderdag fractievoorzitter) en van Rob van Dongen (tot voor kort tweede op de lijst) waren zelf niet bij de raadsvergadering aanwezig. Ze lieten via een verklaring weten dat het oordeel van Bezaan voor hen de situatie niet verandert. “Zij gaat daar niet over en Rob en ik zullen de PVV blijven vertegenwoordigen” aldus Soenjoto.

Moinat gaf aan dat er al langer sprake was van interne problemen. Over de precieze aard daarvan wilde ze zich niet uitlaten. Het oordeel van Bezaan ziet ze als een bevestiging van haar inzet en harde werken tot nu toe, waarbij ze de ingeslagen weg zal voortzetten. 

Burgemeester Don Bijl gaf de raadsleden mee dat er zeker nog een vervolg komt. “De raad zal onderzoeken welke stappen vanuit de wet voorgeschreven zijn en wat daarbij vanuit de partij zelf komt.”


Trefwoorden: verklaring provinciale pvv over moinat
Geplaatst

vrijdag 21 december 2018 | 15.58 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 21 december 2018 | 20.07 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie