SP onder vuur bij motie voor meer sociale huurwoningen

Bram Buskoop, fractievoorzitter van de SP, kreeg de door hem ingediende motie voor verhoging van het aantal sociale huurwoningen naar 40% , als een boemerang terug in zijn gezicht. Zijn belangrijkste argumentatie voor de motie was dat het college de afgesproken 30% sociale huurwoningen bij lange na niet haalt en dat ze beter haar best moet doen. Maar Henk Grader (AOV) signaleerde dat de SP zelf in de afgelopen maanden tegen alle bouwplannen stemde waar sociale woningen deel van uitmaakten. Dat kwam Buskoop op forse verwijten te staan van een aantal partijen. De SP motie kreeg alleen steun van GroenLinks.

De belangrijkste debaters, Henk Grader (AOV) en Arie-Wim Boer van LeefbaarPurmerend, verweten Buskoop voorspelbaar en niet constructief gedrag. 'Hij draait steeds hetzelfde bandje af, dat begint sleets te raken. Want als we nu kijken naar het bereikte percentage sociale huurwoningen dan komt dat zelfs boven de 30% uit', aldus Boer. 'Het lijkt erop dat de SP liever geen sociale huurwoningen wil, lekker negatief wil blijven en roepen dat er in deze stad niets gebeurt'. 

Wethouder Kroese (PvdA) ontraadde de motie. 'Niet omdat het college zich niet wil inzetten, maar vooral omdat de beschikbare bouwgrond voornamelijk in handen is van projectontwikkelaars, die daar marktconforme prijzen voor hebben betaald. Gaan we dan het percentage nog verder opschroeven dan wordt het voor de gemeente heel lastig om de programmering van de huizen te bepalen'. 


Trefwoorden: sp motie sociale huurwoningen 40
Geplaatst

vrijdag 21 december 2018 | 16.20 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 21 december 2018 | 16.47 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie