VVD kritisch over tekorten in jeugdzorg

Manja van der Weit van de VVD heeft net voor het scheiden van het oude jaar het college vragen gesteld over de jeugdzorg tekorten in de regio en in Purmerend. Aanleiding voor de vragen zijn de wisselende berichten die het college communiceert over de jeugdzorg tekorten in de regio. Eerst was het 33 miljoen, toen 28 miljoen, en nu in de laatste collegebrief opeens 35 miljoen. ‘Wij willen inzicht krijgen in wat er nu echt gaande is, wat het Purmerendse tekort is over 2018 en wat we kunnen verwachten voor 2019’.

'Er is bij de begrotingsbehandeling gesproken over een Purmerends tekort van tussen de 5 ton en 2,5 miljoen in 2018. Daartussen zit een grote marge en ik wil het bedrag precies weten. Als dat tekort er is, moet er geld uit de reserves komen. Daar ben ik voor, want er mag geen enkel kind buiten de boot vallen. Maar dan moet er wel een discussie plaatsvinden over oorzaken en te nemen maatregelen om de tekorten terug te dringen'. 

Van der Weit vindt dat deze discussie gevoerd moet worden in de volle openbaarheid in de gemeenteraad zelf en niet in de klankbordcommissie, zeker gezien het bedrag dat Purmerend elk jaar weer uitgeeft aan Jeugdzorg ( +- 24 miljoen).


Trefwoorden: tekorten jeugdzorg 2018 en 2019
Geplaatst

woensdag 09 januari 2019 | 16.49 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 09 januari 2019 | 17.06 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie