Waar is het derde schilderij uit Avondzon?

In de nacht van woensdag op donderdag zijn uit de hal van Avondzon drie schilderijen gestolen. Twee ervan zijn teruggevonden bij het grof vuil, maar een derde is verdwenen. ‘Het schilderij heeft vooral emotionele waarde voor de bewoners’, aldus Els van Putten van het bewonersteam Avondzon. Ze hoopt dat iemand dat schilderij van het grof vuil heeft meegenomen en bereid is er afstand van te doen.

De drie schilderijen hingen nog geen 24 uur aan de wand in Avondzon, gevestigd op de hoek van de Nieuwstraat en het Gouw, of ze waren al verdwenen. Ze geven een beeld van hoe de huizen in het Gouw er honderd jaar geleden uit zagen. Volgens Van Putten zijn de schilderijen niet veel waard, maar is de nostalgische waarde voor de bewoners des te groter.
Blijkbaar vond de dief de schilderijen toch geen interessante buit en heeft hij die bij het grof vuil op de hoek van de straat neergegooid. “Twee hebben we daar teruggevonden, maar de derde is weg. Misschien dat iemand langsliep en het schilderij meenam? Als dat zo is, hopen we dat die persoon zo vriendelijk wil zijn om het terug te brengen.’ Er is geen foto van het schilderij, maar er staan huizen van het Gouw, aan de kant van de kapper, op afgebeeld. Van Putten heeft ondertussen al aangifte gedaan van de diefstal die nacht en hoopt dat de vinder contact met haar opneemt. Els van Putten is bereikbaar via 06-21268337.


Trefwoorden: avondzon diefstal schilderijen
Geplaatst

vrijdag 11 januari 2019 | 11.26 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 11 januari 2019 | 20.55 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie