Bewoners in protest tegen vastgoedhandelaar

Bewoners van de Inca- , Sydney-, Melbourne-, Azteken- en de Basisveenstraat vragen de gemeente geen vergunning te verlenen voor de dreigende verbouw van eengezinswoningen tot studio’s bij hen in de buurt. Het gaat om drie woningen die verbouwd zouden moeten worden tot in totaal 21 studio’s. Bewoners vrezen ontwrichting van hun buurten.

De bewoners zijn erachter gekomen dat de drie huizen, verspreid over verschillende wijken, aangekocht zijn door een en dezelfde vastgoedmakelaar namelijk DS Holding BV; zo is te lezen in de bewonersbrief aan de gemeente. Zij zijn bang dat de 21 studio's straks bewoond gaan worden door 21 zelfstandige huishoudens terwijl ze voor 3 bedoeld waren. 'Er worden woningen onttrokken aan de woningmarkt. Met gangbare huurprijzen van 750 tot 850 euro per maand per studio een schandalige exploitatie'. Naast dat de buurtbewoners grote toename van parkeerdruk verwachten, maken ze zich ook zorgen over de rust, sfeer en veiligheid van hun buurten'. 

Op basis van de welstandsnota en het bestemmingsplan vragen zij de gemeente de vergunningen tot verbouw af te wijzen. Om hun vraag kracht bij te zetten, hebben de bewoners zich inmiddels verenigd in Bewonersbelang Purmerend en zijn een petitie gestart. Wethouder Kroese laat in een reactie weten begrip te hebben voor de zorgen van de bewoners. De aanvragen worden nu bekeken. 

NB: de woning in de Basisveenstraat die op de foto bij dit artikel staat is niet de woning die in het artikel wordt genoemd.


Trefwoorden: verbouwvergunning basisveenstraat tbv studios
Geplaatst

vrijdag 11 januari 2019 | 15.57 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 15 januari 2019 | 18.11 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie