Handtekeningen tegen verbouw woningen tot studio’s

Wethouder Kroese (PvdA) van Wonen kreeg 974 handtekeningen overhandigd door vertegenwoordiger Frank Verbeek van actiegroep Bewonersbelang Purmerend. De actiegroep wil de verbouw van drie eengezinswoningen tot studio’s tegenhouden. Opgekocht door vastgoedmakelaar DS Holding die er 21 piepkleine studio’s wil vestigen. Actieleden vrezen Amsterdamse situaties waar woningen aan de woningmarkt worden onttrokken om verbouwd te worden tot wooneenheden, die voor veel geld verhuurd worden. Ze zijn bang voor de aantasting van de leefbaarheid in hun buurten en verwachten enorme druk op de parkeervoorzieningen.

In minder dan twee weken werden 974 handtekeningen opgehaald. Trots op dit resultaat werden ze overhandigd. Naast de handtekeningenactie hebben omwonenden van de drie panden (Basisveenstraat 11, Aztekenstraat 2 en Sydneystraat 5) ook bezwaarschriften ingediend om de verbouw tegen te gaan. Kroese was duidelijk in zijn reactie; 'leefbaarheid is enorm belangrijk, daarvoor treedt het college eensgezind op. Waardering had hij voor het vele werk dat de omwonenden hebben verricht en de constructieve manier waarop de actie is georganiseerd. Op de drie specifieke woningen kon hij niet ingaan. In z'n algemeenheid moet goed gekeken worden of het in een buurt past of niet'.  

Omwonenden zien de beslissing op 23 januari voor de vergunning Sydneystraat met een dubbel gevoel tegemoet. 'Het is niet ondenkbaar dat de maatregelen die de gemeente wil nemen voor ons te laat komen, maar dan wordt in ieder geval de rest van Purmerend voor dit soort praktijken dichtgetimmerd'. De beslissing over de vergunningen voor de Basisveenstraat en Aztekenstraat wordt later verwacht. 


Trefwoorden: handtekeningen tegen verbouw woningen
Geplaatst

woensdag 16 januari 2019 | 19.31 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 16 januari 2019 | 20.01 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie